Logitech

Eticheta ședințelor hibride

9 советов, как проводить встречи в гибридном формате.

După pandemia de coronavirus, domeniul evenimentelor s-a schimbat pentru totdeauna. Multe companii folosesc acum în mod activ un format hibrid de ședințe, reunind personalul offline și online în jurul aceleiași mese.

Cum se desfășoară astfel de evenimente? Cum te prezinți la ele? Ar trebui să fie pornită sau oprită camera? Să aflăm.

Numeroase cercetări sugerează că o cameră pornită în timpul unui apel online menține participanții implicați. În același timp, alți experți susțin că oamenii s-au obosit de Zoom și de alte aplicații pentru conferințe web. A apărut chiar și termenul de "oboseală Zoom" - epuizare mentală asociată cu videoconferințele online.

Pentru a crea întâlniri hibride sănătoase, trebuie să găsiți un echilibru între aceste extreme. Există nouă reguli pentru a vă ajuta în acest sens.

1. Toată lumea este pe poziții de egalitate: fie camera este pornită, fie oprită. Trebuie să alegeți un singur lucru, pentru că atunci când cineva este inclus într-o ședință și altcineva nu, se creează un mediu inconfortabil. Imaginați-vă: toți colegii dvs. vă pot vedea și pot înțelege cum reacționați. Dar dvs. nu știți care sunt reacțiile celorlalți și este ca și cum ați vorbi în gol. Este extenuant. De asemenea, persoana cu camera oprită este mai puțin implicată în dialog decât colegii "activi". Și trebuie să facă un efort mai mare pentru a se face remarcat.


2. Includeți întotdeauna o camera web în timpul ședințelor delicate și al convorbirilor individuale. Atunci când sunați pentru a discuta probleme delicate, pentru a da vești proaste sau pentru a oferi feedback, camera trebuie să fie pornită. Adevărul este că abilitatea noastră de a ne înțelege unii pe alții depinde în mare măsură de capacitatea noastră de a ne interpreta expresiile faciale. În special de semnele legate de emoții. Acesta este motivul pentru care există emoticoanele. Ele completează golul din comunicare atunci când interlocutorii nu-și pot vedea fețele unul altuia.


3. Formatul hibrid este un format slab pentru evenimente festive. Dacă scopul unei întâlniri este de a sărbători un eveniment, toți cei prezenți ar trebui să participe fie online, fie offline. Gândiți-vă la modul în care funcționează astfel de evenimente: oamenii de la birou vorbesc, râd și bat din palme în același timp. Iar participanții virtuali nu pot decât să privească distracția lor. Ei pot vedea spatele colegilor lor, dar nu pot auzi ce spun și ce glumesc aceștia. Și nu pot participa în mod confortabil la aceste conversații. Așadar, dacă nu puteți face în așa fel încât toată lumea să participe personal la ședință, faceți-o virtuală pentru toată lumea.


4. Camerele web ar trebui să fie pornite în timpul teambuildingurilor on-line. Dacă scopul reuniunii este de a consolida comunicarea în echipă, camera trebuie să fie pornită. În alte cazuri, fie că este vorba de un schimb de informații sau de orice altă "verificare a ceasului", camera poate fi oprită.

5. În cazul în care camerele web ale unui apel urmează să fie pornite, înștiințați echipa în prealabil. Acest lucru se poate face în scrisoarea de invitație la ședință. În acest fel, nimeni nu va fi luat prins prin surprindere. Când începe convorbirea, rugați-vă colegii să pornească camerele de luat vederi. Puteți sublinia faptul că este o întâlnire importantă și că doriți ca toată lumea să se simtă confortabil să vorbească. La urma urmei, lucrați cu oameni, nu cu computere.

Este o idee greșită să lăsați participanții să decidă dacă vor include sau nu camera. Pentru că tentația de a nu face acest lucru este enormă. La urma urmei, pentru "lucrătorii la distanță", oprirea camerei înseamnă că pot rămâne în pijamale și nu este necesar să mai poarte hainele de birou.

6. Evitarea camerei web nu este o idee bună pentru însuși angajații dvs. Există multe studii care afirmă că: îngrijirea aspectului nostru fizic ne influențează stima de sine. Dar, uneori, o persoană se relaxează: sunt acasă, camera este oprită, nu mă vede nimeni - de ce să te îmbraci frumos și să ai grijă de tine? Dacă acest lucru se întâmplă în mod regulat, mai târziu motivația de a avea grijă de propria persoană ar putea să devină inutilă. Se întâmplă în mod inconștient. Și viceversa: atunci când suntem încrezători în aspectul nostru și gata să pornim camera în orice moment, ne simțim mai bine în pielea noastră.


7. În cadrul ședințelor hibride, participanții virtuali trebuie să vorbească primii.Oamenii au tendința de a-i aprecia mai mult pe cei pe care îi cunosc personal și care sunt prezenți fizic. Acest lucru poate crea o prejudecată împotriva colegilor care participă la ședință în mod virtual. Aceștia se află în mod firesc într-un dezavantaj mai mare. Așadar, ori de câte ori este momentul să puneți întrebări și să vă exprimați opinia, acordați prioritate participanților online. În acest fel, puteți compensa distanța dintre voi și creați condiții mai echitabile.


8. Gândiți-vă la ceea ce văd participanții virtuali la întâlnirea hibridă. Dacă organizați o reuniune online într-o sală de ședințe cu o cameră web, încercați să vă asigurați că nimeni nu se întoarce cu spatele la ea. Acest lucru echivalează cu a sta cu spatele la interlocutorii dvs. virtuali. Antrenați-vă să vă gândiți la cameră ca la o altă persoană.

Marca Logitech oferă soluții tehnologice pentru săli de ședință mici, medii și mari. Camerele pe care le includ sunt dotate cu o funcția de auto-încadrare. Puteți alege să capturați întreaga cameră, să evidențiați vorbitorul activ sau să le combinați pe amândouă. Cu ajutorul funcției de auto-zoom, nimeni nu este lăsat în afara imaginii. Înregistrarea video este difuzată la calitate cinematografică și însoțită de un sunet puternic, cu efect de sunet învăluitor.

9. În cazul în care o parte din echipă este prezentă on-line, planșele fizice obișnuite nu sunt adecvate. Acestea sunt puțin vizibile, iar participanții virtuali nu se pot mișca dacă ceva le blochează vederea. Acesta este motivul pentru care multe companii progresiste își echipează sălile de ședință cu tablă virtuală.

O soluție modernă poate fi găsită din nou la Logitech - Scribe. Datorită inteligenței artificiale, aceasta transmite conținutul de pe tablă către toți participanții. Chiar și participanții virtuali pot obține un loc mai bun la masă.

Concluzie
Lumea trăiește de mult timp într-o nouă "normalitate". Întâlnirile online nu mai par exotice, iar oamenii sunt obișnuiți cu faptul că până și cele mai importante probleme pot fi rezolvate la distanță. Cu condiția ca echipa să respecte eticheta ședințelor hibride prezentată în acest articol.

Fie că aveți nevoie să negociați la un nivel superior, fie că practicați un format hibrid, vă putem ajuta să proiectați un mediu de lucru productiv cu ajutorul soluțiilor Logitech. Le puteți încerca în biroul dvs. - fără niciun cost. Vă vom aduce un set demonstrativ, îl vom conecta și vă vom arăta cum funcționează.

Accesează